Åbningstider for kontoret
Mandag – torsdag: 07.00 – 16.00
Fredag: 07.00 – 14.00

Plankespær kan anvendes til mange forskellige løsninger i tagkonstruktionen, her nævnes de mest anvendte:
Plankespær oplagt med hældning f.eks. 35° og lofter parallelt med den udvendige tagflade, for at kunne benytte denne konstruktion skal der etableres kiprem.

Plankespær uden fald, hvor spærhoved og fod ligger vandret, her skal der opbygges evt. fald på stedet:
Plankespær med fald, hvor spærhoved udføres med hældning og fod ligger vandret. Disse udføres med hovedfald i spærrets spændretning. Modfaldskiler og evt. kuvertfald udføres på stedet.

Plankespær fremstilles af konstruktionstræ med dimensioner på op til 45×295 mm og derfor kan plankespær eller bjælkespær være den ideelle løsning for spændvidder på op til 6,3 meter, alt afhængigt af taglast, hældning og afstanden mellem bjælkerne.

For at opnå større spændvidder end hvad normalt konstruktionstræ kan klare, er der mulighed for, at fremstille højere bjælker, ved at man samler 2 stykker konstruktionstræ ovenpå hinanden med tandplader. De højere bjælker giver mulighed for, at isoleringskrav kan opfyldes og man slipper for at udføre påforing på byggepladsen. Disse kan fremstilles i et utal af variationer. Højder eks: 95 + 245mm = 340mm eller 170 + 245 = 415mm osv. Normal max. højde: 590mm.
Såfremt man ønsker større højde på spærret ift. Isoleringstykkelse eller stor spændvidde kan der anvendes gitterdragere.